Njëherë e një kohë ... ishte një fabrikë që fali dhurata

2017-01-20

 

 

Fabrika SEAT në Martorell, ku më shumë se 2000 automjete janë prodhuar çdo ditë, për herë të pare kishte dhurata që vinin nga linja e montimit, vetëm disa ditë para ardhjes së festave të Krishtlindjeve. Me rastin e vizitës së shkollës në fabrikë, kompania automobilistike kishte një surprizë në dyqan për 28 studentët vizitor nga shkolla Marillac në Barcelonë, ndërsa ata patën një vështrim të afërt në procesin e prodhimit të një automjeti. Në çdo fazë të vizitës, dhurata të rastësishme shfaqeshin në disa seksione të linjës së prodhimit, stacioneve robot, makinave smart të shërbimeve, dhe disa ishin edhe të shëna dorazi nga punonjësit e vetë kompanisë.

 

 

SEAT është e vetmja kompani që harton, zhvillon, prodhon dhe tregton makina në Spanjë. Anëtar i Grupit Volkswagen, shumëkombëshe ka selinë e tij në Martorell (Barcelon), duke eksportuar më shumë se 80% të mjeteve të saj, dhe është e pranishme në mbi 75 vende. Në vitin 2015, qarkullimi i Seat-it arriti në më shumë se 8.3 miliardë euro, më i larti në historinë e tij, dhe kompania ka arritur shitje në mbarë botën prej më shumë se 400,000 njësish për herë të parë që nga viti 2007.

Grupi SEAT punëson më shumë se 14.000 profesionistë në tri qendrat e saj të prodhimit - Barcelon, El Prat de Llobregat dhe Martorell, ku ajo prodhon modelet shumë të suksesshme Ibiza dhe Leon. Përveç kësaj, kompania prodhon Ateca dhe Toledo në Republikën Çeke, Alhambra në Portugali dhe Mii në Sllovaki.

Shumëkombëshi ka një Qendër Teknike, e cila vepron si një qendër e njohurive që sjell së bashku 1000 inxhinierë të cilët janë të fokusuar në zhvillimin e risive për investitorin më të madh industrial Spanjës në R & D. SEAT tashmë përmban teknologjinë më të fundit lidhjes në rrjet në vargun e modeleve të saj dhe aktualisht është i angazhuar në procesin  globale të dixhitalizimit të kompanisë për të promovuar lëvizjen e së ardhmes.