ŠKODA dorëzon 620.900 automjete në gjysmën e parë të vitit 2019

2019-08-19

 

 

ŠKODA dorëzoi 620.900 automjete për klientët në të gjithë botën në gjysmën e parë të 2019, që do të thotë se prodhuesi i makinave është në rënie prej 4.9% në nivelin e vitit të kaluar (Janar - Qershor 2018: 652.700 automjete). Arsyeja kryesore për këtë zhvillim është situata aktuale e vështirë në tregun kinez të makinave. Në tregjet e tjera ndërkombëtare, SKODA dorëzoi 495,000 automjete në gjashtë muajt e parë të vitit, duke rritur dërgesat për klientët në këto rajone me 1.6%. Në qershor, kompania regjistroi 112.500 dërgesa, me rritje të konsiderueshme veçanërisht në Evropë. SUV kompakt UKODA KAROQ ishte një nxitës i rritjes në gjysmën e parë të vitit. Kohët e fundit, newKODA SCALA e re u lançua me sukses në tregje.

Alain Favey, Anëtar i Bordit të ŠKODA AUTO për Shitje dhe Marketim, thekson: «Dorëzimet në gjysmën e parë të vitit tregojnë se fushata jonë e produkteve po tregon forcën e saj të plotë në të gjithë botën. Në Evropë dhe Rusi, në veçanti, ne ishim edhe një herë në gjendje të bënim rritje të konsiderueshme. Tregu kinez mbetet sfidues. Megjithë paqartësitë në tregjet botërore, ne do të vazhdojmë në kursin tonë të rritjes siç është planifikuar në gjysmën e dytë të vitit. Modelet tona të reja kompakte SCALA dhe KAMIQ janë pritur shumë mirë nga klientët. SUPERB i azhurnuar së fundmi dhe SUPERB SCOUT i ri gjithashtu do të ofrojnë stimul për rritje të mëtejshme. "

Në Evropën Perëndimore, ŠKODA dorëzoi 275.700 automjete për klientët në gjysmën e parë të vitit, një rritje prej 3.2% për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar (Janar - Qershor 2018: 267.100 automjete). Në qershor, prodhuesi i makinave u rrit paksa, duke ofruar 49,700 automjete (Qershor 2018: 49,400 automjete, + 0,5%). Në tregun e vet të dytë më të fortë, Gjermani, prodhuesi shpërndau gjithsej 99,000 automjete në gjashtë muajt e parë të vitit, duke e tejkaluar rezultatin e një viti më parë me 6.5% (gjysma e parë e 2018: 93,000 automjete). Në qershor, prodhuesi i makinave u rrit me 9.7% në 19.300 automjete (Qershor 2018: 17,600 automjete). Në gjysmën e parë të vitit, ŠKODA arriti rritje dyshififrore në Austri (15.600 automjete, + 10.1%), Zvicër (11.800 automjete, + 28.9%) dhe Danimarkë (9,000 automjete, + 22.8%).

Në Evropën Qendrore, prodhuesi i makinave dorëzoi 110.400 automjete në gjashtë muajt e parë (Janar - Qershor 2018: 115,000 vetura, -4.0%); në qershor ŠKODA u dorëzoi klientëve 19.300 automjete (Qershor 2018: 20.800 automjete, -6.9%). Dorëzimet në tregun e brendshëm totalek arritën në 48,000 automjete në gjysmën e parë të vitit (gjysma e parë e 2018: 52,000 vetura; -7.6%); në këtë rajon, ŠKODA dorëzoi 8.500 automjete në qershor (qershor 2018: 9,400 vetura, -8.8%). KODA arriti një rritje të konsiderueshme në Slloveni: Dorëzimi i klientëve 4,300 automjete, prodhuesi regjistroi një rritje prej 6.1% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar (gjysma e parë e 2018: 4,100 automjete).

Në Evropën Lindore duke përjashtuar Rusinë, ŠKODA rriti dorëzimet e saj në gjysmën e parë të vitit me 8.3% në 24.500 automjete (Janar - Qershor 2018: 22.600 automjete). Në qershor, dërgesat u rritën me 8.3% në 4,700 automjete në krahasim me një vit më parë (Qershor 2018: 4.300 dërgesa). Dorëzimet në gjysmën e parë të vitit janë rritur me shifra dyshifrore në Serbi (4,000 automjete, + 13.2%) dhe Bullgari (2.600 automjete, + 27.2%), ndërsa ŠKODA më shumë se dyfishoi dërgesat e saj nga viti në vit në Kazakistan (500 automjete ; + 133.5%).

Në Rusi, prodhuesi i automjeteve arriti rritje prej 9.6% me 39.800 dërgesa në gjashtë muajt e parë të vitit (gjysma e parë e 2018: 36.300 automjete). Në këtë rajon, ŠKODA dorëzoi 7,100 automjete në qershor (qershor 2018: 7,100 vetura, -1.3%).

Në tregun më të madh të markës, Kinë, ODKODA dorëzoi 125.900 automjete (nga janari deri në qershor 2018: 165.500 dërgesa, - 23.9%). 23.900 dërgesa në qershor paraqesin një rënie prej 13.1% në krahasim me vitin e kaluar (Qershor 2018: 27.500 automjete). Kjo do të thotë që dërgesat e ODKODA deri më tani këtë vit reflektojnë trendin aktual në tregun kinez të makinave në tërësi.

Në Indi, ŠKODA dorëzoi 7.200 automjete ndërmjet janarit dhe qershorit, që paraqet një rënie prej 13.9% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar (gjysma e parë e 2018: 8.400 automjete); në qershor, ŠKODA regjistroi 1,200 dërgesa, 15.5% nën nivelin e vitit të kaluar (qershor 2018: 1.400 automjete).

DeliveKODA AUTO dërgesat në gjysmën e parë të vitit 2019

(në njësi, të rrumbullakosura, të renditura sipas modelit; +/- në përqindje krahasuar me gjysmën e parë të 2018):

ŠKODA OCTAVIA (185,700; -11.9%)

ŠKODA FABIA (97,400; -7.5%)

ŠKODA RAPID (77,700; -23.4%)

ŠKODA KODIAQ (77.800; -0.2%)

ŠKODA KAROQ (73,700; +47.2%)

ŠKODA SUPERB (56.800; -23.3%)

ŠKODA CITIGO (shitet vetëm në Evropë: 23,000; +9.2%)

ODKODA KAMIQ (shitet vetëm në Kinë: 21,400;> 500%)

ŠKODA SCALA (7,400; -)

RiesKODA AUTO dërgesat në Qershor 2019

(në njësi, të rrumbullakosura, të listuara sipas modelit; +/- në përqindje krahasuar me qershorin 2018):

ŠKODA OCTAVIA (32.900; -11.4%)

ŠKODA FABIA (17,800; +1.9%)

ŠKODA RAPID (11,100; -34.5%)

ŠKODA KODIAQ (16,200; +21.3%)

ŠKODA KAROQ (13,600; +9.0%)

ŠKODA SUPERB (9,700; -22.4%)

ŠKODA CITIGO (shitet vetëm në Evropë: 4500; +9.7%)

ODKODA KAMIQ (shitet vetëm në Kinë: 3,400;> 500%)

ŠKODA SCALA (3,200; -)