Çmime për Audi që nga maji 2019

2019-08-20

Euro-NCAP: pesë yje për Audi e-tron.

Audi e- tron ka fituar vlerësim maksimal me pesë yje në Euro-NCAP, programi kryesor evropian për vlerësimin e sigurisë së makinave të pasagjerëve. Audi e- tron arritur rezultate të shkëlqyera në testet për mbrojtjen e të rriturve, për përplasje ballore dhe për sistemin e frenimit emergjent, i cili reagoi shumë të sigurtë për automjete të tjera, çiklistët dhe këmbësorët. E- tron është Audi tretë për të arritur pesë yje në tanishme Euro-NCAP 2018/19 ciklit vlerësim. A6 dhe Q3 tashmë kanë marrë vlerësimin më të lartë. (Maj 2019) 

Auto Bild dhe Schwacke: Audi është kampioni i Gjermanisë në mbajtjen e vlerës. Makinat Audi janë kryesoret në ruajtjen e vlerës së tyre në tregun gjerman, sipas një studimi të revistës tregtare Auto Bild për renditjen e saj në vitin 2019 " Wertmeister " (Value Champion). Marka me katër unazat fitoi katër nga 13 klasat e automjeteve në renditje - më shumë se cilido prej konkurentëve të saj. E- tron 55 quattro ** doli në krye në kategorinë e automjeteve elektrike me një vlerë të mbetur prej 58.7 për qind. A1 40 TFSI Sportback ** fitoi kategorinë e makinave subcompact me 63.3 përqind, ndërsa Q2 40 TFSI quattro** fitoi kategorinë SUV kompakte me 59.6 përqind. A6 Avant 50 TDI quattro ** kryesoi klasën me përmasa të plota me një vlerë të mbetur prej 49.8 përqind. 

Ekipi redaktues i Auto Bild analizoi tregun gjerman të makinave të përdorura së bashku me kompaninë e vëzhgimit të tregut Schwacke për botimin e këtij viti të sondazhit " Wertmeister ". Schwacke vlerëson çmimet e rreth 50,000 modeleve të automjeteve të pasagjerëve dhe varianteve të bazuara në një vëzhgim të plotë prej 1.7 milion mujore në treg. Renditja " Wertmeister " tregon vlerën e mbetur të modeleve individuale pas një periudhe zotërimi prej katër vjetësh, me largësi të ndryshme të supozuara në 13 klasat e automjeteve. Referimi i çmimit të ri - me pajisje të përcaktuara opsionale - rezulton në një vlerë përqindje që përcakton vendosjen. Për modelet e reja, një parashikim është përfshirë në vlerësim. (Maj 2019)  

Makina e kompanisë: Audi marka më e suksesshme në konkursin e çmimeve 
Audi fitoi titullin "Company Car of the Year 2019" këtë vit në gjashtë nga 15 kategoritë. Kjo i bëri të katër unazat markën më të suksesshme në konkursin e ndarjes së çmimeve nga revista tregtare firmenauto . Audi siguroi titullin në klasën kompakte me A3, në klasën mesatare me A4 (së bashku me VW Passat), në klasën luksoze mesatare me A6 dhe në segmentin "SUV kompakt kompakt deri në 4,50 metra në gjatësi" me Q3. Audie- tron zuri vendin e parë si në kategorinë "sapoardhur" dhe në kategorinë e makinave elektrike.   

Firmenauto e revistës tregtare ka dhënë çmimin "Company Car of the Year" që nga viti 1999. Këtë vit makinat më të mira të kompanisë u zgjodhën për herë të parë nga një juri ekspertësh. Ato përbëheshin nga 137 menaxherë të flotës, 15 menaxherë të flotës për flota të pavarura dhe ofrues të shërbimeve financiare, dhe kryeredaktorët e mediave evropiane të flotës. (Qershor 2019)

Auto Zeitung: Audi e- tron më të mira elektrike SUV lexuesit e revistës tregtisë gjermane Auto Zeitung kanë zgjedhur Audi e- tron si më të mirë SUV elektrike. Ky ishte vendimi i tyre në emimin e-Mobility - një studim i lexuesve të mbajtur për herë të parë në vitin 2019 për të zëvendësuar Trofeun e Lëvizshmërisë së Gjelbër. Modelet me makinë hibride dhe plug-in ishin të disponueshme për të zgjedhur në tre kategori, me makina të pastra elektrike me energji elektrike në dy klasa. E- tron 55 quattro fitoi në kategorinë SUV elektrike me 17.9 për qind të votave. (Qershor 2019)  

Hyrja në 100 kryesuesit: Audi e-gaz 
Audi e-gaz Betiibergesellschaft mbH nga Ingolstadt ka bërë prerjen në konkursin e inovacionit "TOP 100". Ky konkurs vlerëson menaxhimin e inovacionit të kompanive të mesme në bazë të një sistemi shkencor. Audi Kompania ishte veçanërisht mbresëlënëse në "/ orientimin e jashtme e inovacionit të hapur" kategori dhe me risi e saj të suksesshme.

E-gazi Audi Betreibergesellschaft mbH punon së bashku me specialistë për të studiuar sesi energjia nga burimet e rinovueshme mund të përdoret, ruhet dhe ushqehet me inteligjencë në rrjet. Impianti i tij i energjisë ndaj gazit në Werlte , Gjermani, është uzina e parë në shkallë industriale në botë që gjeneron karburant të qëndrueshëm nga uji dhe karboni duke përdorur energji elektrike të rinovueshme. Prodhon rreth 1.000 tonë metrikë e-gaz dhe lidh rreth 2,800 tonë metrikë karboni çdo vit - aq sa një pyll me më shumë se 220,000 pemë ahu thith çdo vit. E-gazi Audi, i cili është kimikisht identik me metanin fosil , po shpërndahet në stacionet gjermane mbushëse përmes rrjetit të gazit. (Qershor 2019)

Gjykimi i ekspertëve: Audi marka më inovative e primit në sistemet alternative të makinës .
Audi është marka më inovative premium në fushën e sistemeve alternative të makinës. Ky ishte konstatimi i Qendrës së Menaxhimit të Automjeteve (CAM) dhe firmës konsulente PwC, të cilat çdo vit përgatisin një studim të inovacionit me titullin "Automobile Innovation Awards". Audi zuri vendin e dytë në renditjen e përgjithshme si "marka më inovative e primit" dhe në kategoritë "ngarje autonome dhe siguri" dhe "ndërfaqe dhe rrjetëzim".

CAM, me qendër në Bergisch Gladbach , ka vlerësuar risitë e prodhuesve globalë të automobilave që nga 2005 nën udhëheqjen e Prof. Dr. Stefan Bratzel . Për 2018/19, gjithsej 1,329 produkte inovative nga 30 grupe automobilistike ndërkombëtare me rreth 90 tregje u vlerësuan sipas kritereve sasiore dhe cilësore. (Qershor 2019) 

Estmimi Questar : Puna e arte e marrëdhënieve me publikun nga Audi 
Departamentit të Komunikimit Audi iu dha ari në estmimin Questar (SHBA) për formatin e tij të komunikimit "Ekspozitat Virtuale". Ajo u ofron pjesëmarrësve mundësinë që të përdorin syzet Hololens me realitet të përzier për të eksploruar objektet teknike në ngjarjet e shtypit. Questar Award, i cili është paraqitur për më shumë se 25 vjet, është një çmim ndërkombëtar për komunikim video. Kompanitë e tjera të mëdha gjermane morën pjesë në konkursin e këtij viti së bashku me Audi. (Korrik 2019)

 

Spanjë: dy fitoret e lexues-e sondazhit për Q8 Audi dhe Audi e- tron Revista Spanish Ecomotor , një botim shtesë i revistës së biznesit El Economista , ka nderuar Audi Q8 më të mirë SUV premium Evropian. Mimi u bazua në një studim të lexuesve në internet. Çmimi për "makinën më të mirë të qëndrueshme elektrike", të cilën Audi e- tron marrë nga revista jetesës MujerHoy , është bazuar edhe në votimin online. (Qershor 2019) 
     

Tunizi: Audi marka më e mirë premium 
Audi është marka më e mirë premium në Tunizi. Ky ishte rezultat i një studimi të lexuesve të kryer bashkërisht nga revista automatike Tunisie dhe ndërmarrja e energjisë Ola Energy. Marka me të katër unazat fitoi 27.8 përqind të votave. (Maj 2019)   
Pajisjet, të dhënat dhe çmimet e specifikuara në këtë dokument i referohen gamës së modelit të ofruar në Gjermani. Subjekt për tu ndryshuar pa paralajmërim; gabimet dhe lëshimet e përjashtuara .

 

** Vlerat kolektive të konsumit të karburantit për të gjitha modelet e emërtuara dhe të disponueshme në tregun gjerman mund të gjenden në listën e dhënë në fund të këtij MediaInfo .

 

Vlerat e konsumit të karburantit të të gjitha modeleve të përmendura më lart:

 

Audi e- tron 55 quattro Konsumi i energjisë elektrike e kombinuar në kWh / 100 km : 26.4 - 22.9 (WLTP); 24.6 - 23.7 (NEFZ) Emetimet e CO 2 të kombinuara në g / km: 0 (Informacion mbi konsumin e karburantit / energjisë dhe emetimet e CO në varg në varësi të nivelit të pajisjes së zgjedhur të makinës)  
      
Audi A1 Sportback 40 TFSI 
Konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 6.0; Emetimet e kombinuara të CO në g / km: 137 - 136 (Informacion mbi konsumin e karburantit dhe emetimet e CO si dhe klasat e efikasitetit në varg në varësi të gomave dhe rrotave të aliazhit të rrotave të përdorura)  
  

Audi Q2 40 TFSI quattro 
Konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 6.7 - 6.4; Emetimet e kombinuara të CO në g / km: 153 - 146 (Informacion mbi konsumin e karburantit dhe emetimet e CO si dhe klasat e efikasitetit në varg në varësi të gomave dhe rrotave të aliazhit të rrotave të përdorura)  
  

Audi A6 Avant 50 TDI quattro 
Konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 5.9 - 5.6; Emetimet e kombinuara të CO në g / km: 155 - 147 (Informacion mbi konsumin e karburantit dhe emetimet e CO si dhe klasat e efikasitetit në varg në varësi të gomave dhe rrotave të aliazhit të rrotave të përdorura)