Škoda Fabia e re më moderne dhe e bollshme

2021-03-19

Fabia e re u është prezantuar drejtuesve të parë. Edhe pse pamja e saj është akoma e maskuar, tashmë diçka është zbuluar. Gjeni se çfarë nëse ofron dhe si është krijuar maskimi i saj.

Škoda vazhdimisht ka vazhduar të zhvillojë gjuhën e saj të modelimit me FABIA të re. Hatchback-u kompakt është veçanërisht sportiv dhe elegant nga ana vizuale. Linjat, përmasat dinamike dhe dizajni modern i dritës me teknologjinë LED dhe strukturat kristalore tipike krijojnë një pamje dinamike dhe moderne.  

Moderne dhe e bollshme  

Ndërsa dizajni i modelit të ri mbetet sekret, disa informacione janë tashmë atje. Gjenerata e katërt FABIA përdor platformën MQB-A0, e cila ka lejuar që makina e re të rritet në madhësi. FABIA është 4,108 mm e gjatë (111 mm më e madhe), 1,780 mm e gjerë (+ 48 mm), dhe boshti i rrotave të tij është rritur me 94 mm në 2,564 mm. Kjo rritje në dimensione siguron shumë më tepër hapësirë si për banorët e makinës ashtu edhe për bagazhet e tyre. Bagazhi është rritur në një vëllim prej 380 litra. Por, përkundër rritjes së dukshme të dimensioneve, konstruktorët arritën të mbanin peshën e brezit të ri FABIA pothuajse të pandryshuar.  

Një gjeneratë e re e motorëve  

Kjo ka dy përfitime: FABIA e re ka mbajtur dinamikë të shkëlqyeshme dhe, falë gjeneratës së re të motorëve EVO, pesha e ulët gjithashtu ul konsumin e karburantit. Faktorët që mundësuan këtë rezultat të shkëlqyeshëm përfshijnë modelin e ri të rrotave dhe optimizimin e rrymës ajrore rreth rrotave, si dhe pllakat aktive në hyrjen e ulët të ajrit ftohës në parakolpin e përparmë, një tipar i përdorur tashmë në modelet OCTAVIA.  

Trembëdhjetë detaje "Simply Clever"  

FABIA vjen me një gamë të gjerë të sistemeve të sigurisë dhe ndihmës. FABIA e re mund të ketë deri në nëntë jastëk ajri (shumica prej tyre janë të pajisura si standard; jastëkët e gjurit dhe jastëkët anësorë të sediljes së pasme janë opsionale). Dhe, për herë të parë, të gjitha vendet e pasagjerëve vijnë me pajisje ISOFIX dhe spiranca lidhëse për vendet e fëmijëve. Me çelikun marating që formon pjesë të trupit, gjenerata e katërt FABIA është një nga makinat më të sigurta në segmentin e saj.   Një opsion i ri është paketa Travel Assist, e cila sjell funksione të automatizuara të vozitjes. Ndërsa FABIA është në rregull në trafikun urban, asistenca e automatizuar e parkimit dhe detektori i pengesave të parkimit do t'ju vijnë në ndihmë.  

FABIA është gjithashtu një central elektrik thjesht i zgjuar. Në total ka 43 karakteristika "simply clever", dhe trembëdhjetë prej tyre janë totalisht të reja.