Kodi i sjelljes

 

Porsche Albania si pjesë e Porsche Holding, kompania Austriake e cila përgjatë 60 viteve të operimit ka fituar një emër të mirë në mbi 20 vende Europiane, në Kinë, Ameriknë e Jugut dhe Malajzi vendos në plan të parë përgjegjësinë sociale si edhe standardet e larta etike në punën e përditshme. Këto vlera e kanë shndërruar në kompaninë më të sukseshme të tregëtimit të makinave në Europë.

 

Si një kompani me prezencë në vënde të ndryshme të botës, përputhshmëria në sjelljen e punonjësve të Porsche Holding shkon përtej respektimit të ligjit të çdo vendi. Këto parime janë përcaktuara në Kodin e Sjelljes dhe zbatohen në çdo nivel të Grupit si edhe në çdo përfaqësi në çdo vend të botës ku kompania operon. 

 

Kodi i sjelljes (6.2 mb)

 

 

 

1. Compliance 

Local Compliance officer
Name Jona Njocko

Phone: +355 (04) 2407430 (ext 110)
e-Mail: jonanjocko@porsche,al
Web: http://www.porsche............/compliance/ 

 

2. Oficeri I Anti-Korrupsionit

Nëse keni dyshime apo pyetje në lidhje me korrupsionin ju lutemi kontaktoni ofricerin e anti-korrupsionit:

 Oficeri i Anti-Korrupsionit për Porsche Holding Group

Dalibor Schikuta - Head of Internal Audit PHS
Phone: +43 662 4681-2127
e-Mail: dalibor.schikuta(kwfat)porsche.co(kwfdot)at

 

3. Zyra e Investigimit Qëndror

email:  io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de, Tel.: +800 444 46300,

Postadresse:  Aufklärungs-Office, Brieffach 1717, 38440 Wolfsburg (Innenstadt), Deutschland

 

4. Informatorët ligjor

Korrupsioni është një krim jo i vogël; dëmton si kompaninë edhe punonjësit. Porsche Holding vlerëson maksimalisht luftën kundër korrupsionit dhe rritjen e ndërgjegjësimit për këtë çështje. Sistemi ndërkombëtar i gjithë grupit për informatorët është krijuar nga Grupi Volkswagen për të siguruar për punonjësit dhe partnerët e biznesit në rastet kur informojnë për mundësitë e korrupsionit.

Dy avokatë të njohur janë të disponueshëm si informues të paanshëm. Çdo punonjës apo partner biznesi mund të raportojë tek informatori nëse ka prova për korrupsion. I gjithë informacioni trajtohet konfidencialisht dhe raportuesit mbeten anonim; Informatorët janë ligjërisht të detyruar të mos zbulojnë identitetin e raportuesve.

  

Informatorët ligjor

Dr. Rainer Buchert (Lawyer)
Phone: +49 6105 921355 or +49 69 71033330
e-Mail: dr-buchert(kwfat)dr-buchert(kwfdot)de

Thomas Rohrbach (Lawyer)
Phone: +49 69 65300356
e-Mail: rohrbach(kwfat)ra-rohrbach(kwfdot)de

 

Raportime online tek informatori ligjor

Përveçse mënyrave tradicionale të kontaktit, informatorët tani mund të përdorin edhe Business Keeper Monitoring System (BKMS)  për raportimet online. Përdorimi I Business Keeper Monitoring System (BKMS) mundëson raportimin nga çdo vend I botës tek informatori I Grupit Volkswagen, në çdo moment dhe në mënyre të sigurt.

Sistemi mund të aksesohet në gjermanisht dhe anglisht në faqet e mëposhtme: http://www.ombudsleute-der-volkswagen-ag.de
http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com